Подводни камъни при теглене на бързи кредити

Днес всеки човек в живота си поне веднъж е прибягвал до така наречените бързи кредити. Много често те са ни спасявали от трудни финансови състояние, но реално погледаното има случай, когато те ни вкарват в доста по-големи задължения. Причината е, че всичко прекалено хубаво винаги има подводни камъни.

Всички сме срещали в интернет и на билбордове надписи “Кредити за пет минути”, “Бързи кредити тук и сега”… В това реално няма никаква лъжа. Получаването на парите наистина е лесно и бързо. Но каква е реалната цена на това и как може това да се обърне срещу човека, който е теглил този вид кредити. Ние изследвахме този въпрос и сега ще Ви го разясним малко по-подробно.

Щедростта на този вид кредити е наистина реална. Казано по-лесно бързи кредити онлайн се дават на доверие. Това означава, че когато ги теглим не е нужно да предоставяме документи и да търсим поръчители. Те се дават с устната договорка, че ще можем редовно да си погасяваме вноските. Разбира се, ние подписваме и документ, който един вид е гаранция за кредиторите, че са ни дали сумата, която желаем. Освен това ще е необходимо да предоставим лични документи. Но за да го потвърдите е достатъчно да предоставите личната си карта.

Чрез предоставяне на личната Ви карта кредиторите ще могат да получат информация за Вас и задълженията Ви в тяхната база. По този начин непогасените Ви кредити или проблеми със законодателството Ви могат да изплуват веднага. Въпреки високите рискове за това, че кредита може да не бъде върнат и нестабилността на икономиката ни у нас, небанковите организации се стремят да увеличат възможностите за така наречените бързи кредити. За това разбира се има и причини.

Неприятната новина, която трябва да Ви кажем, че дори и при днешните спешни кредити могат да Ви откажат. На първо място, както беше споменато по-горе, вашите лични данни пуснати в базата на кредиторите могат да им покажат, ако сте ненадежден кредитополучател.  Трябва да Ви напомним, че е важно да запомните, че колкото по-малко потвърждаващи документи Вие предоставяте, то толкова по-скъпо ще Ви струва бързия кредит, а именно лихвата ще е по-висока.

В заключение ще Ви кажем, че въпреки лекотата на тегленето на бързи кредити, това не означава, че Вие ще сте привилегировани, ако бавите вноските си по него. Именно обратното е! Освен това за просрочените дни ще Ви вървят лихви и то не малки, а ако прибавим и самите лихви, то сумата може да стане много солена. Така, че Ви съветваме добре да си прецените преди да теглите спешни заеми, а именно дали ще успеете да ги погасявате на време.